Nagibni kotli so naprave za destilacijo sadnih alkoholnih pijač srednje zmogljivosti, namenjene individualni uporabi. Komplet loncev za destilacijo alkoholnih pijač je sestavljen iz bakrenega kotla, vgrajenega v peč iz hladno valjane pločevine. Peč vsebuje sistem prevračanja, ki omogoča enostavno polnjenje in praznjenje kotla. Kotel in pokrov sta povezana s 4 mm debelo prirobnico iz nerjavečega jekla in 10 mm silikonskim tesnilom. Povezava kotla in hladilnika s povezovalno cevjo se izvede s sistemom 3-sponk in silikonskim tesnilom 2 mm. Ročica, povezana z gredjo, vrti vrtenje z zobnikom. Na gred je priključen mešalnik. Mešalnik z enostavnim in enostavnim ravnanjem preprečuje, da bi drozga zgorela med destilacijo. Vsi deli naprave, ki pridejo v stik s fermentirano sadno kašo, paro ali samim destilatom, so izdelani iz najkakovostnejšega elektrolitskega bakra. Baker je eden najboljših prevodnikov toplote, odporen na delovanje organskih kislin in zelo dobro vpliva na okus in vonj destilatov, dokazano je boljši od katere koli druge kovine. Iz tega razloga imajo destilati (žganja), ki jih dobimo v bakru, še vedno čisti vonj in boljši okus. Kotli so primerni za izdelavo različnih destilatov.
Njegov glavni namen je proizvodnja alkoholnih pijač, kot so žganje, vrhunski gin, viski, vodka, rum …
KOTEL DELI
MATERIAL
DEBELINA
Dno
Elektrolitski baker
1mm
Plašč
Elektrolitski baker
0,8mm
Zgornji del
Elektrolitski baker
1mm
Pokrovček
Elektrolitski baker
0,8mm
Hladilnik
Nerjaveče jeklo 430
0,8mm
Vertical cev
Baker cev
Ø15x1mmx1000mm
Priklop cevi
Baker cev
Ø28x1mmx1500mm
Peč
Hladno valjane jeklene
1,5mm
S / M – z mešalnikom
Ogrevanje na trdo gorivo – LES
Možnost plinsko ogrevanje
4 vertikalne cevi v hladilnik
Pretočni hladilnik – standardni PH 30
Novi hladilnik PH-30 STANDARD je namenjen nadomestitvi starih modelov naših 200-litrskih hladilnikov. Plašč hladilnika je izdelan iz nerjavečega jekla debeline 0,8 mm. Skodelice oblikujemo s pritiskom. Notranje plošče so narejene iz bakra. Debelina pločevine je 1 mm. Hladilne cevi so izdelane iz bakra, dimenzije štirih cevi pa so Ø 15 x 0,8 mm.
Načelo dela: Hladilnik deluje na podlagi stalnega pretoka vode, ki kroži med bakrenimi cevmi. Iste cevi povezujejo obe komori, kjer se parni destilat zbira v zgornji komori in kondenzira skozi ohlajene parne cevi ter doseže spodnjo komoro za zbiranje tekočine, ohlajeno na priporočeno temperaturo do 18 ° C, in izstopi iz hladilnega sistema. Prostornina hladilnika je 30 litrov vode.
Poraba vode: Med testiranjem je bilo v eni uri porabljenih 80 L vode, tj. v 3 urah bi porabili približno 240 L vode (povprečen postopek destilacije). Povprečno vzdrževana temperatura na najvišji točki hladilnika je 40-60 ° C, zato je povprečna temperatura destilata 14 ° C in se je gibala v območju od 9 do 18 ° C. Prej uporabljeni hladilniki imajo prostornino 200 L, z novim modelom hladilnika je prihranek pri porabi vode približno. 50% manj.
Vzdrževanje hladilnika ob koncu sezone Pred in po uporabi hladilnika priporočamo, da ga očistite tako, da v lonec dodate 10-20 L vode in ga segrejete na temperaturo vrelišča ter da hladilnik sam izpraznite, parite skozi komore in parne cevi 10-15 minut.
Prednosti: • boljše hlajenje končnega destilata • s pomočjo pipe PIP je mogoče natančno nastaviti temperaturo končnih destilatov • zmanjšana poraba hladilne vode • odporen na obrabo material in njegove protikorozijske lastnosti • lažji transport in manipulacija z istimi v primerjavi s starimi modeli • enostavno vzdrževanje in privlačen dizajn
Zaradi nenehnih izboljšav izdelkov se lahko prikazane fotografije izdelkov nekoliko razlikujejo od dejanskega videza izdelka.